26 mei 2021

ORINIEK

Oriniek is een nieuwe methode die werd ontwikkeld op basis van de karakterstructuren van Wilhelm Reich, aangevuld met elementen uit het systemische werk van Bert Hellinger en zelfonderzoek uit Rebalancing. Met deze systematiek kan de therapeut cliënten bijstaan om doelgericht en diepgaand te kijken naar een specifieke vraag of een probleem waarmee een cliënt kampt.

Oriniek zorgt ten eerste voor het helder krijgen van ingesleten handelswijzen. Mensen handelen doorgaans volgens een bepaald patroon dat ontstaan is in het verleden. Deze handelingen lijken heel gewoon, maar men heeft niet door hoe “ongewoon” sommige alledaagse handelingen zijn. Als mensen een bepaald probleem ervaren, voelen ze wel dat er iets aan de hand is, maar ze kunnen de vinger vaak niet op de verstrikking leggen. Met Oriniek wordt de richting en de oorsprong van het probleem of de vraag snel duidelijk.

Daarnaast zorgt Oriniek voor duidelijkheid in de te nemen vervolgstappen.

Door cliënten te begeleiden van herkenning naar erkenning en het loslaten van oud zeer, komen zij meer in hun eigen kracht te staan, hun oorspronkelijke staat van zijn; hun vrije kwaliteit.

Oriniek staat op zichzelf en biedt de therapeut een heldere leidraad. Tegelijkertijd kun je als therapeut tijdens het hele proces al je kennis en kunde inzetten.

Om Oriniek op de juiste wijze in te zetten organiseren we trainingen voor therapeuten. Alleen op die manier waarborgen we de kracht van deze methode.

Voor de persoonlijke groei begroeten wij je graag bij een van onze workshops.