17 mei 2017

Ruimte scheppen

Overleggen versus vechten

Er zijn veel manieren om een conflict op te lossen. Je kunt het negeren en hopen dat het overwaait. Je kunt elkaar te lijf gaan en erop timmeren. Een goede scheldpartij is ook een manier. Het kan wel opluchten, maar eerlijk is eerlijk: meestal zijn jullie het daarna nog niet eens.

Wij zijn voorstander van naar elkaar luisteren en wij gaan nog een stap verder.

Wij geven inzicht in hoe je in jullie systeem uit elkaar bent gegroeid of juist verstrikt bent geraakt.
In elk mensenleven ontstaat er weleens een conflict. Sommige daarvan lossen zichzelf op. Sommige kun je zelf oplossen. In andere situaties helpt het als je een onafhankelijke derde inschakelt om tot een goede oplossing te komen.
Voordat je, via advocaten, een strijd uitvecht in de rechtbank, kan het anders. Jullie kunnen ook proberen eerst met KernWijze inzicht te verwerven en er middels overleg uit te komen. Dat is minder kostbaar, dat sowieso.
Een ander groot voordeel is dat beide partijen op langere termijn vaak nog steeds tevreden zijn met de uitkomst. Alle reden dus om voor het overleg te kiezen.

KERNWIJZE KAN RUIMTE SCHEPPEN IN JOUW VERHAAL

Gaan jullie uit elkaar en willen jullie weten hoe nu verder.

KernWijZe, een specialist voor de emotionele kant van het scheiden, kan jullie bijstaan tijdens deze periode. Geen scheiding is hetzelfde. Door ook naar de gevoelde ervaring van jullie besluit te kijken, samen of apart, laten wij jullie ondervinden hoe jullie er het beste mee om kunnen gaan.

KernWijZe helpt je om samen goede afspraken voor de toekomst te maken. Dat is niet alleen goed voor de kinderen, maar ook voor jullie situatie na de scheiding.

In een emotionele periode, waarin veel verandert, kunnen jullie wel wat hulp gebruiken. Er is veel te regelen.

We gaan uit elkaar en wat nu? Bij een scheiding komen namelijk enorm veel zaken kijken zoals bijvoorbeeld: wat gaan jullie doen met jullie huis? Op welke manier wordt de zorg voor de kinderen geregeld? En hoe gaan jullie de financiƫn regelen en verdelen?

Bovenstaande is maar een kleine greep uit zaken die op je af komen. Bij al deze aspecten speelt jullie gevoel steeds een grote rol.

Elk apart kijken met een eigen rebalancer en eventueel daarna met beide rebalancers samen kijken

Wanneer?

  • Bij problemen in je relatie:
  • Inzicht brengen in de situatie, wat is jouw rol
  • Zicht krijgen op je emotie, wat is je eigen aandeel
  • Hoe ervaren de kinderen het. Wat is hun plek
  • Respectvol afscheid nemen; rouwen en bedanken
  • Samenbrengen wat er speelt maar ook wat de toekomst biedt door middel van familie opstelling met of zonder aanwezigheid van (ex)partners en kinderen.
  • Wat zijn de mogelijkheden in apart en toch samen
  • Liefdevol terugkijken en vooruitkijken.

Wij zorgen er voor dat jullie kunnen blijven praten omdat we aandacht hebben voor je eigen gevoelens en aandacht vragen voor de gevoelens van de ander.

We zorgen dat ook de kinderen hun plek krijgen.